DAGOPNAME

NAAR HET DAGZIEKENHUIS

Komt u binnenkort naar het dagziekenhuis of het kortverblijf voor een ingreep, een behandeling of een onderzoek? Lees dan deze pagina aandachtig. Een dagziekenhuis is een afdeling waar eenvoudige en niet-dringende operaties, onderzoeken of behandelingen plaatsvinden op één dag. Indien onvoorzien een overnachting noodzakelijk is, wordt dit voor u geregeld.

UW INSCHRIJVING

U meldt zich aan bij de onthaalbalie in de hal van het ziekenhuis. U krijgt patiëntenklevers, een identi catiebandje en een routebeschrijving naar het dagziekenhuis (via gate A).

De onthaalloungeIn de onthaallounge overloopt de verpleegkundige uw medische gegevens en uw thuismedicatie.
Uw begeleider kan nadien niet langer aanwezig blijven in de onthaallounge. Hij verlaat het ziekenhuis, wacht in de cafetaria of het atrium.

DE KLEEDKAMER

U krijgt een mand met een badjas, wegwerpslippers, een operatiehemd en een pocket voor waardevolle bezittingen (gsm, portefeuille, horloge, …) en een grote zak voor bijkomende bagage (vb. schoenen).
De pocket heeft een veiligheidssluiting. Na sluiting kan de zak enkel nog worden opengescheurd.
U kleedt zich om in een individuele kleedkamer. Uw handbagage sluit u op in een kastje. U heeft hiervoor geen muntstukken nodig. De sleutel bergt u op in de pocket. Uw begeleider of een verpleegkundige kan uw bezittigen na de ingreep uit het kastje halen.

NAAR HET OPERATIEKWARTIER

U verblijft in de wachtruimte tot een verpleegkundige u afhaalt. In een aparte
ruimte worden de laatste voorbereidingen getroffen (vb. infuus, scheerbeurt, …).
Kinderen (tot 15 jaar) verblijven niet in de wachtruimte maar gaan onmiddellijk
naar een aangepaste voorbereidingsruimte voor kinderen.

NAAR DE ONTWAAKZAAL

Na de operatie of het onderzoek verblijft u in de ontwaakzaal of ‘recovery’. De ouder of voogd wordt onmiddellijk verwittigd bij aankomt van het kind in de ontwaakzaal. Hij/zij mag het kind vergezellen in de ontwaakzaal.

NAAR UW KAMER

Van zodra u op uw kamer bent, kunt u uw begeleider en/of familie verwittigen
op welke kamer u verblijft. Beperk het bezoek, niet alleen voor uzelf maar ook voor de andere patiënten en verpleegkundigen.

NAAR HUIS

U mag naar huis van zodra u hiervoor toestemming van uw arts krijgt. Het is noodzakelijk dat uw begeleider die dag bereikbaar is zodat u hem onmiddellijk kan verwittigen wanneer u naar huis mag. U mag nooit alleen naar huis, wel met uw begeleider.
Het ontslaguur is moeilijk op voorhand in te schatten. Het is afhankelijk van uw ingreep of onderzoek, herstel en programmawijzigingen door onvoorziene omstandigheden (spoedopnames). U krijgt een geschat ontslaguur als u terug op uw kamer bent.

©2017 NEUS-, KEEL- & OORZIEKTEN ASSOCIATIE, een dienst van AZ Maria Middelares Gent

 09/246.83.00 -   Secretariaat.nko@azmmsj.be

Log in with your credentials

Forgot your details?